IQTISODIYOTNI RAQAMLASHTIRISH BO‘YICHA DAVLAT SIYOSATI - Usmonov Murodjon Do‘smurot o‘g‘li,; Ashurov Mirjahon Shuhratovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Maqola  iqtisodiyotni  raqamlashtirishning  mohiyati,  davlat siyosati va amaliyoti, shuningdek, raqamli iqtisodiyotning rivojlanish strategiyalari va natijalarini  yoritadi.  Raqamli  iqtisodiyot  sharoitida  ma’lumotlar  strategik  resursga aylanishi,  sun’iy  intellekt  va  algoritmlarning  mehnat  unumdorligi  va  boshqaruv samaradorligini  oshirishdagi  roli,  shuningdek,  elektron  hukumat,  soliq  va  boshqa sohalarda  raqamlashtirishning  ijobiy  natijalari  keltiriladi.  Maqola  davlatning infratuzilma, kadrlar tayyorlash, normativ-huquqiy mexanizmlar va innovatsiyalarni rag‘batlantirish  orqali  raqamli  iqtisodiyotni  rivojlantirish  bo‘yicha  amalga oshirayotgan kompleks chora-tadbirlarini tahlil qiladi.