INNOVATSION TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISH BO‘YICHA ILG‘OR YONDASHUVLAR - Nuriddinov G'ulomiddin,; Umarova Mukaddas Abbasovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqola innovatsion tafakkurni shakllantirishning ilg'or yondashuvlarini chuqur  tahlil  qiladi,  uning  zamonaviy  jamiyatdagi  dolzarbligini  va  iqtisodiy rivojlanishdagi  hal  qiluvchi  rolini  asoslaydi.  Maqolada  innovatsion  tafakkurning nazariy  asoslari,  ta'lim  tizimlarida  va  tashkilotlarda  ijodkorlikni  rivojlantirish strategiyalari  hamda  amaliy  vositalar  ko'rib  chiqiladi.  Xususan,  mental  modellar, "Ijodkorlik olmosi" kabi ramkalar va ularning g'oyalarni generatsiya qilishdan tortib, ularni  amalga  oshirishgacha  bo'lgan  jarayonlardagi  ahamiyati  muhokama  qilinadi. Shuningdek, xalqaro ilg'or tajribalar asosida kelajakda innovatsion salohiyatni oshirish bo'yicha  tavsiyalar  beriladi.  Maqola  innovatsion  tafakkurni  tizimli  ravishda rivojlantirishga  qiziquvchi  tadqiqotchilar,  pedagoglar  va  amaliyotchilar  uchun mo'ljallangan.