MILLIY TARBIYA VA UMUMINSONIY QADRIYATLAR UYGʻUNLIGI - Qoraboyev Azizbek Hamidjon o’g’li; Joʻraqoʻziyeva Marjona Oʻtkirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada milliy tarbiya va umuminsoniy qadriyatlarning o‘zaro  uyg‘unligi  masalasi  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Unda  milliy tarbiyaning  jamiyat  taraqqiyotidagi  o‘rni,  shaxs  kamolotiga  ta’siri  hamda umuminsoniy qadriyatlar bilan integratsiyalashuv jarayonlari yoritilgan. Shuningdek, globallashuv  sharoitida  milliy  o‘zlikni  saqlagan  holda  umuminsoniy  qadriyatlarni yoshlar ongiga singdirishning pedagogik va ijtimoiy ahamiyati asoslab berilgan.