O‘RTA OSIYO DAVLATLARI O‘RTASIDA MILLIY TARBIYA SHAKLLANISHINING METODIK ASOSLARI - Nosiraliyeva Madina Muhiddin qizi,; Qoraboyev Azizbek Hamidjon o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  O‘rta  Osiyo  davlatlarida  milliy  tarbiya shakllanishining nazariy va amaliy  metodik asoslarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Mintaqa davlatlarining umumiy tarixiy-madaniy ildizlari va shu bilan birga o‘ziga xos milliy  xususiyatlarini  inobatga  olgan  holda,  milliy  tarbiyaning  samaradorligini oshirishga  qaratilgan  pedagogik  yondashuvlar,  usullar  va  texnologiyalar  ko‘rib chiqiladi.  Globallashuv  sharoitida  milliy  qadriyatlarni  saqlash  va  yosh  avlodni zamonaviy  chaqiriqlarga  tayyorlashda  metodik  asoslarning  ahamiyati  yoritiladi, shuningdek mintaqaviy hamkorlikning roli muhokama qilinadi.