MIOPIYA KASALLIGINING KELIB CHIQISHI VA RIVOJLANISHI - Rahimqulova Feruza Gʻani qizi; Safarov Alibek Komiljon oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada miopiya (uzoqni ko‘ra olmaslik) kasalligining kelib chiqish sabablari,  epidemiologiyasi,  patogenezi,  klinik  belgilari  hamda  rivojlanish mexanizmlari  ilmiy  manbalar  asosida  yoritilgan.  Miopiyaning  genetik  va  tashqi omillarga bog‘liq shakllari, yoshlar orasida keng tarqalishi, profilaktik choralarning ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy davolash usullari va rivojlanishning oldini olish yo‘llari ilmiy izohlangan.