BOLANING MUKAMMAL RIVOJLANISHI UCHUN JISMONIY SIFATLARNING AHAMIYATI RO`LI - Kuziyev Ulug'bek Begaliyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bolalarning mukammal rivojlanishida jismoniy sifatlarning tutgan o‘rni va ahamiyati ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. Jismoniy rivojlanish  bolaning  nafaqat  sog‘lig‘i,  balki  aqliy,  ijtimoiy-emotsional  va  shaxsiy kamolotiga  bevosita  ta’sir  ko‘rsatishi  asoslab  beriladi.  Tadqiqot  davomida  kuch, tezkorlik,  chaqqonlik,  chidamlilik  va  moslashuvchanlik  kabi  jismoniy  sifatlarning bolaning  umumiy  rivojlanish  jarayonidagi  integrativ  xususiyatlari  ochib  beriladi. Shuningdek, jismoniy tarbiya mashg‘ulotlarining pedagogik samaradorligi, ularni yosh xususiyatlariga mos holda tashkil etish masalalari yoritiladi.