INFEKSION KASALLIKLAR TERMINLARI: ZAMONAVIY VA KLASSIK LOTIN SHAKLLARI - Baxriddinova E'zoza Odil qizi,; Turdiyev Shuhrat Berdiyevich, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  infeksion  kasalliklar  nomlanishining  lotincha  shakllari, ularning tarixiy-kklassik manbalardagi ko‘rinishi hamda hozirgi zamonaviy tibbiyot terminologiyasidagi  transformatsiyasi  yoritiladi.  Infeksion  terminlarning  tuzilishi, etimologiyasi, morfologik o‘zgarishlari va xalqaro nomenklaturadagi standartlashtirish tamoyillari ilmiy tahlil qilingan.