OILA MA'NAVIYATI - Usanova Barchinoy Shavkatovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Oila ma’naviyati – xalqimizning asrlar davomida shakllangan boy an’analari, milliy qadriyatlari, axloqiy me’yorlari va ma’naviy tamoyillarining to‘liq namoyon  bo‘ladigan  oliy  qadriyat  hisoblanadi.  Oila,  eng  avvalo,  jamiyatning  eng kichik  bo‘g‘ini  sifatida  barqaror  taraqqiyot,  ijtimoiy  totuvlik  va  har  bir  insonning ma’naviy yuksalishida muhim rol o‘ynaydi. Har bir xalq, shu jumladan, o‘zbek xalqi uchun ham oila – hayotning markazi, har qanday ezgu fazilatlarning beshigi va yangi avlodning komil inson bo‘lib kamol topishida tayanch maskan bo‘lib xizmat qiladi.