KOʻRSATKICHLI FUNKSIYA VA TIZIMDAN FOYDALANISH SIKLI - Ostonova Saodat Djuraxonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ko‘rsatkichli funksiyalar matematikaning juda muhim sohalaridan biri  hisoblanadi.  Bu  funksiyalar  hayotimizning  ko‘plab  jabhalarida,  texnologiyadan tortib  iqtisodiyotgacha,  fizika,  informatika,  biologiya,  hamda  kundalik  hayotiy jarayonlarda  ham  tez-tez  uchrab  turadi.  Tushunarli  qilib  aytganda,  ko‘rsatkichli funksiya bu - aynan funksiya belgilanadigan ifodada o‘zgaruvchi ko‘rsatkich sifatida qatnashgani  bilan  farqlanadi.  Ko‘rsatkichli  funksiyalar  odatda  quyidagicha ifodalanadi: f(x) = a^x, bu yerda asos a doimiy, x esa o‘zgaruvchi hisoblanadi.