AXBOROT-KOMMUNIKATSION TEXNOLOGIYALARINING INSON KAPITALI RIVOJIGA TA’SIRI - Yuldashev Shadiyor Shuxrat o‘g‘li; Yuldashev Otajon Anvarbek o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya:  Ushbu  maqolada  men  axborot-kommunikatsion texnologiyalarining (AKT) inson kapitali rivojiga ko‘rsatadigan ta’sirini tahlil qildim. Bugungi  raqamli  davrda  bilim,  ko‘nikma  va  malakalar  inson  kapitalining  asosiy tarkibiy  qismi  hisoblanadi.  AKT  ta’lim  sifatini  oshirish,  mehnat  unumdorligini kuchaytirish  va  innovatsion  fikrlashni  shakllantirishda  muhim  omil  bo‘lib  xizmat qilmoqda. Maqolada AKTning ta’lim tizimi, mehnat bozori va shaxsiy rivojlanishga ta’siri misollar orqali yoritib berilgan. Shuningdek, raqamli tengsizlik muammosi va uni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilingan.