ONA SUTINING MOHIYATI - Zaripova Muqaddam Kaxramanovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ona  sutining  biologik,  fiziologik  va  ijtimoiy ahamiyati keng yoritilgan. Ona sutining tarkibi, uning chaqaloq organizmiga ta’siri, immun  tizimni  shakllantirishdagi  o‘rni,  shuningdek,  onaning  salomatligiga  foydali jihatlari  ilmiy  asosda  tahlil  qilinadi.  Maqolada  ona  sutining  sun’iy  oziqlantirish vositalaridan  ustun  tomonlari  ham  ko‘rsatib  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  ona  suti chaqaloq hayotining dastlabki oylarida eng muhim va ajralmas oziq ekalgi halide fikr va mulohazalar yurtiladi va atroflicha bayon etiladi.