ONA TILINING JAMIYAT TARQQIYOTIDAGI TUTGAN O‘RNI - Xudoyqulova Xurshida Sadulloyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  ona  tilining  inson  hayoti  va  jamiyat taraqqiyotidagi  o‘rni,  uning  tarbiyaviy  va  ma'naviy  ahamiyati  tahlil  qilinadi. Shuningdek,  globalizatsiya  sharoitida  ona  tiliga  tahdid  soluvchi  omillar  va  ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy texnologiyalar tilni o‘rganish va uni rivojlantirishda qanday imkoniyatlar yaratgani haqida ham ma’lumotlar keltiriladi. Maqola yosh avlodni ona tilini sevishga, uni to‘g‘ri va chiroyli ishlatishga da’vat etadi.