SHAHAR LANDSHAFTIDA YO‘L BO‘YI KO‘KALAMZORLASHTIRISHNING EKOLOGIK VA VIZUAL AHAMIYATI - Qurbonov Shavkat Mamatkulovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  shahar  landshaftida  yo‘l  bo‘yi ko‘kalamzorlashtirishning ekologik, estetik va ijtimoiy ahamiyati ilmiy asosda tahlil qilinadi.  Avtomobil  yo‘llari  bo‘ylab  joylashtirilgan  yashil  hududlarning  atmosfera havosini tozalash, shovqin darajasini kamaytirish, vizual muhitni yaxshilash va shahar ekologik  barqarorligini  ta’minlashdagi  roli  yoritiladi.  Shuningdek,  yo‘l  bo‘yi landshaftini rejalashtirish tamoyillari, milliy va xalqaro tajribalar hamda rivojlantirish istiqbollari ko‘rib chiqiladi.