XIVA “JALOLIDDIN MANGUBERDI” TEMIR YO‘LI BO‘YLAB LANDSHAFT-ESTETIK MUHITNI SHAKLLANTIRISH MASALALARI - Norov Jahongir Saidovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  Xiva  shahriga  olib  boruvchi  “Jaloliddin Manguberdi”  temir  yo‘li  bo‘ylab  landshaft-estetik  muhitni  shakllantirish  masalalari ilmiy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Temir  yo‘l  infratuzilmasining  tarixiy-madaniy  meros hududi bilan uyg‘unlashuvi, vizual identitet, estetik qiyofa va hududiy o‘ziga xoslikni saqlash masalalari yoritiladi. Shuningdek, temir yo‘l bo‘ylab landshaft dizayni, yashil hududlar va milliy estetik obrazni shakllantirish tamoyillari ko‘rib chiqiladi.