SHAHRISABZ SHAHRINING ZAMONAVIY ARXITEKTURA MUHITINI SHAKLLANTIRISH MASALALARI - Norova Malika Saidovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Shahrisabz shahrining zamonaviy arxitektura muhitini  shakllantirish  masalalari  ilmiy-nazariy  va  amaliy  jihatdan  tahlil  qilinadi. Tarixiy-me’moriy  meros  hududlari  va  zamonaviy  qurilish  jarayonlari  o‘rtasidagi fazoviy, funksional hamda estetik uyg‘unlik masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Shuningdek, zamonaviy arxitekturada milliy an’analar, shahar vizual qiyofasi, jamoat binolari  va  turar  joy  majmualarining  me’moriy  yechimlari  muhokama  qilinadi. Tadqiqot  Shahrisabz  shahrida  zamonaviy  arxitektura  orqali  barqaror,  estetik  va madaniy jihatdan boy shahar muhitini shakllantirish zarurligini asoslab beradi.