O`ZBEKLARDA ORTIQCHA ISTE’MOL VA ISROF - Nargiza Atayeva, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  o`zbek  jamiyatida  ortiqcha  iste’mol  va  isrof masalalariga e`tibor qaratiladi. Maqola ovqat isrofini kamaytirish, hayotda faqat oziq-ovqat  bilan  cheklanmay,  boshqa  qadriyatlarni  ham  hisobga  olish  zarurligini ta`kidlaydi.  Shuningdek,  maqolada    to`y  va  bazmlardagi  ortiqcha  isrof,  zamonaviy foodblogerlar va o`zbek ayollarining hayotidagi muammolar muhokama qilinadi.