AMALIY PSIXOLOGIYANING ASOSIY YO‘NALISHLARI VA ULARNING SHAXS RIVOJLANISHIDAGI O‘RNI - Maxamadjonova Maxmudaxon Xamidillo qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada amaliy psixologiyaning asosiy yo‘nalishlari  — psixodiagnostika,  psixologik  maslahat,  psixokorreksiya  va  psixoprofilaktika  ilmiy-nazariy  va  amaliy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Shaxs  rivojlanishining  turli  yosh bosqichlarida mazkur yo‘nalishlarning tutgan o‘rni, ularning intellektual, emotsional va  ijtimoiy  taraqqiyotga  ta’siri  yoritiladi.  Tadqiqot  davomida  G‘oziev,  Nemov, Anastazi,  Eydemiller  kabi  yetuk  olimlarning  ilmiy  qarashlariga  tayanilgan  holda amaliy  psixologiyaning  shaxs  kamolotidagi  ahamiyati  asoslab  beriladi.  Maqola natijalari ta’lim  muassasalari  va  psixologik xizmat  faoliyatida  samarali  foydalanish imkonini beradi.