INGLIZ VA O’ZBEK TILLARIDA PAREMIOLOGIK BIRLIKLARDA ERKAK OBRAZINING NAMOYON BO’LISHI - Samadova Marjona Sherali qizi,; Narmurodova Gulnoza Ilhomovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ingliz  va  o’zbek  tillaridagi  paremiologik birliklar (maqollar, matallar, xalq hikmatlari) da erkak obrazining ifodalanishi, unga xos  sifatlar,  ijtimoiy  rollar  va  gender  stereotiplari  tahlil  qilinadi.Ikkala  tilning paremiyalarida erkakning qaysi xususiyatlar bilan tasvirlanishi, ular qanday madaniy qadriyatlarga asoslanishi va farqlanish nuqtalari yoritiladi.