ONKOLOGIK TERMINLARNING LOTINCHA TASNIFI - Qodirova Nazira,; Turdiyev Shuhrat Berdiyevich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada onkologik terminlarning lotin tilidagi tuzilishi, tasnifi hamda klinik va ilmiy atamalar shakllanishining lingvistik xususiyatlari yoritilgan. Tibbiyotda qo‘llaniladigan  o‘simta  nomlarining  etimologiyasi,  benign  va  malign  neoplaziyalar nomlanishida  qo‘llanadigan  affikslar  –oma,  –sarcoma,  –carcinoma,  –blastoma  kabi qo‘shimchalarning  ma’nosi  izohlangan.  Shuningdek,  lotincha  atamalarning  xalqaro standart tizimdagi o‘rni va amaliy ahamiyati tahlil qilingan.