ТЕМИР ЙЎЛ ТРАНСПОРТИ СОҲАСИДА СОДИР ЭТИЛГАН ЖИНОЯТЛАР: КРИМИНОЛОГИК ТАВСИФИ - ИНОМЖОН БОТИРОВ, (TADQIQOTLAR, 2026)
Мақола  темир  йўл  транспортида  содир  этилган  жиноятларнинг криминологик тавсифига бағишланган бўлиб, ушбу соҳадаги жиноятчиликнинг асосий  хусусиятлари  ва  уларнинг  олдини  олиш  чоралари  таҳлил  қилинган. Маълумотлар  ва  статистикалар  асосида,  Ўзбекистондаги  темир  йўл транспортининг  ривожланиши  ва  унинг  аҳамияти,  шунингдек,  транспортда содир бўладиган жиноятлар, уларнинг сабаблари ва шартлари кўриб чиқилган. Мақолада  жиноятчиликнинг  латентлиги,  жиноятчиларнинг  шахсият хусусиятлари,  жиноятларнинг  турлари  (масалан,  фирибгарлик)  ва профилактика  чораларига  оид  муҳим  маълумотлар  келтирилган.  Шунингдек, жиноятларнинг  олдини  олишда  фуқароларнинг  ҳуқуқий  ва  ахборот саводхонлигини оширишнинг аҳамияти таъкидланган.