SUN’IY INTELLEKTNING O‘QITUVCHILAR FAOLIYATIDAGI AFZALLIKLARI - Xolida Jumayeva, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  ilmiy  maqolada  sun’iy  intellekt  (SI)  texnologiyalarining  zamonaviy ta’lim  tizimidagi  ahamiyati  hamda  ularning  o‘qituvchilar  faoliyatini takomillashtirishdagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida sun’iy  intellektning  darslarni  rejalashtirish,  ta’lim  jarayonini  individuallashtirish, baholash va monitoring tizimlarini avtomatlashtirish hamda o‘qituvchilarning kasbiy rivojlanishiga  ta’siri  yoritib  berilgan.  Maqola  natijalari  sun’iy  intellekt texnologiyalarini  ta’lim  amaliyotiga  joriy  etish  orqali  pedagogik  jarayon samaradorligini oshirish mumkinligini ko‘rsatadi.