BADIIY PORTRET VA UNING TARJIMADA AKS ETISHI - Salovatova Maxfiratxon Shaxobiddin qizi; Mahmadiyor Asadov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:    Ushbu  maqolada  badiiy  adabiyotda  portretning  o‘rni  va ahamiyati,  shuningdek,  uning  tarjimada  adekvat  berilish  masalalari  tahlil  qilingan. Tadqiqot obyekti sifatida Cho‘lponning “Kecha va kunduz” romanidagi Zebi obrazi va uning  ingliz  tilidagi  tarjimasi  tanlangan.  Asliyat  va  tarjima  matnlari  qiyosiy  tahlil qilinib, personaj portretini ifodalovchi leksik birliklarning semantik va stilistik mosligi ko‘rib chiqilgan.