INNOVATIVE METHODS IN TEACHING ENGLISH GRAMMAR TO NON-NATIVE SPEAKERS - Fozilova Gulmira Aziz qizi,; Gafarova Sh, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqola  oʻz  ona  tili  boʻlmaganlarga  ingliz  tili  grammatikasini oʻrgatishning  innovatsion  usullarini  oʻrganadi  va  oʻquvchilarning  faolligini, tushunishini  va  eslab  qolishini  kuchaytiruvchi  yondashuvlarga  eʼtibor  qaratadi. An'anaviy grammatika ko'rsatmalari ko'pincha haddan tashqari  mexanik va haqiqiy muloqotdan  uzilganligi  uchun  tanqid  qilinadi.  farqli  o'laroq,  bu  tadqiqot  vazifaga asoslangan o'rganish, o'yinlashtirish, induktiv o'qitish, o'zgartirilgan sinf modellari va raqamli vositalar kabi talabalarga yo'naltirilgan usullarni ta'kidlaydi. Maqolada so'nggi pedagogik tadqiqotlar va amaliy sinf tajribasiga tayangan holda, ushbu usullar qanday qilib chuqurroq grammatik tushunishni kuchaytirishi va o'quvchilarning ingliz tilidan haqiqiy kontekstda foydalanishga bo'lgan ishonchini oshirishi haqida gapiradi. amalga oshirish va turli malaka darajalariga moslashtirish bo'yicha tavsiyalar ham berilgan.