MAKTABDA IQTIDORLI O’QUVCHILAR BILAN ISHLASHNING SAMARALI HAMDA PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK USULLARI - Jumaniyozova Nodira Davranbekovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada maktab sharoitida iqtidorli o‘quvchilarni aniqlash, ularning qobiliyatlarini rivojlantirish hamda ta’lim-tarbiya  jarayonida  samarali  va ijtimoiy-psixologik  usullardan  foydalanish  masalalari  yoritilgan.  Maqolada  individual  va differensial  ta’lim,  loyiha  va  tadqiqot  faoliyati,  psixologik  qo‘llab-quvvatlash, motivatsiyani  oshirish  hamda  ota-onalar  bilan  hamkorlikning  ahamiyati  tahlil qilingan. Keltirilgan fikr va tavsiyalar iqtidorli o‘quvchilarning intellektual, ijodiy va ijtimoiy rivojlanishini ta’minlashga xizmat qiladi.