MAKTAB YOSHIDAGI QIZLARDA ERTA TURMUSH QURISH VA ERTA TUGʻRUQNING OLDINI OLISH - Butayev Yunus Xasanovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada maktab yoshidagi qizlar orasida erta turmush qurish va erta tug‘ruqning salbiy oqibatlari, ularning jismoniy, ruhiy va ijtimoiy rivojlanishiga ta’siri hamda ushbu muammoning oldini olish bo‘yicha olib boriladigan profilaktik chora-tadbirlar yoritilgan. Shuningdek, ta’lim muassasalari, oila va jamiyatning bu boradagi mas’uliyati tahlil qilingan.