ABDULLA ORIPOV SHE’RIYATIDA RUHDOSHLIK IFODASI - Shomurodova Shaxnoza Shermamat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  Abdulla  Oripov  she’riyatida  ruhdoshlik fenomenining  badiiy-estetik  va  ma’naviy  mohiyati  tadqiq  etiladi.  Shoir  lirikasida inson,  xalq  va  Vatan  taqdiri  bilan  bog‘liq  ruhiy  kechinmalar,  qalbdoshlik  va hamdardlik tuyg‘ularining poetik ifodasi tahlil qilinadi. A. Oripov she’rlarida shoir shaxsiy ruhiy iztiroblarini millat va bashariyat dardi bilan uyg‘unlashtira olgan ijodkor sifatida namoyon bo‘lishi she’rlari asosida ochib beriladi. Ruhdoshlik tushunchasining shoir  ijodida  ramziy  obrazlar,  badiiy  vositalar  va  falsafiy  umumlashmalar  orqali ifodalanishi yoritilib, ijodkor  lirikasining gumanistik mohiyati asoslab beriladi.