O’ZBEKISTON SSRDA QISHLOQ XO’JALIGI HOLATI VA UNDAGI O’ZGARISHLAR (1960-1980 YILLAR) - Jo’rayev Isomiddin Ismoilovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  1960–1970-yillarda  O‘zbekiston  qishloq  hududlarida  savdo xizmatlarining rivojlanishi kolxoz va sovxozlarda qurilgan savdo do‘konlari va savdo muassasalarining soniga bevosita bog‘liq edi. O‘zbek xalqining qahramonona mehnati natijasida  yangi  yerlarni  o‘zlashtirish  bilan  birga, ularda  yangi tumanlar,  shaharlar, sovxoz  va  kolxozlar  bunyod  etildi.  Mirzacho‘lning  yangi  o‘zlashtirilgan  joylarida Guliston,  Zarbdor,  Zafarobod,  Mehnatobod,  Mirzacho‘1,  Mirza-obod,  Oqoltin, Paxtakor,  Sayxunobod,  Sharof  Rashidov  410  tumanlari,  Baxt,  Guliston,  Do‘stlik, Paxtakor, Yangiyer shaharlari, yuzga yaqin sovxoz va kolxozlar, cho‘lquvar-lar uchun turar joylar qurildi.