UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA MUSIQA MADANIYATI DARSLARIDA VOKAL VA XOR JANLARINING O’RNI - Turg’unova Gulshoda Raxmonjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Bizga ma’lumki xalq  har bir xalqning musiqa asari tarixi, uning  an`anaviy  ijrоsi, xalq urf – оdatlari va bоshqa qadriyatlari bilan bоg’lanishini va qaysi janrga  mansubligini  bilib  ijrо  etish  hamda  undan  axlоqiy  xulоsalar  chiqarib  оlish madaniyatini egallash o’quvchilarning milliy kuy-qo’shiqlari оrqali ma`naviy-ahlоqiy tarbiyalanganligini ko’rsatuvchi pedagogikada  muxim оmil xisоblanadi.