LATIFA VA ASKIYALAR YORDAMIDA BOLALARNING IJODIY FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYASI - Azimova Nodira Xikmatovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maktabgacha yoshdagi bolalar uchun ijodiy fikrlashni rivojlantirish zamonaviy  ta’lim  tizimida  eng  muhim  va  dolzarb  vazifalardan  biridir.  Bolaning kelajakdagi tafakkuri, mustaqil fikrlay olishi, muammolarga o‘ziga xos yondashuvi va ijodiy  imkoniyatlarini  yuzaga  chiqarishda  maktabgacha  ta’lim,  ayniqsa,  undagi noan’anaviy  yondashuvlar  katta  ahamiyatga  ega.  Shunday  innovatsion yondashuvlardan biri — bolalarga latifa va askiyalar orqali o‘qitish va tarbiyalashdir. Mazkur texnologiya bolalarni o‘ylash, voqelik va hodisalarni o‘ziga xos tarzda idrok etish,  o‘rganayotgan  axborotga  tanqidiy  va  ijobiy  munosabatda  bo‘lish,  uni  turli rakurslardan baholash malakasini shakllantirishga yordam beradi.