OSKAR UAYLD ASARLARIDA ESTETIKIZM VA REALIZMNING LINGVISTIK XUSUSIYATLARI - Almardanova Zebo Xamzayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Maqolada estetik nutqning leksik, sintaktik, pragmatik va stilistik belgilari  izchil  yoritiladi.  Realistik  qatlam  esa  aniq  referenslar,  dialogik  tabiiylik, so‘zlashuvga yaqin strukturalar, ijtimoiy rol va maqomni bildiruvchi nutq formulalari, shuningdek, “fakt”ga suyanadigan tasvirning diskursdagi “ishonchlilik effekti” orqali ko‘rsatiladi.