PREZIDENT QARORLARI ASOSIDA O‘ZBEKISTONDA ZAMONAVIY TA’LIM TIZIMINI RIVOJLANTIRISHNING ILMIY-PEDAGOGIK ASOSLARI - Jo'raboyeva Shohruza Shuhratjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu tezisda O‘zbekiston Respublikasida ta’lim tizimini modernizatsiya qilish jarayonida Prezident qarorlarining o‘rni va ahamiyati ilmiy-pedagogik jihatdan yoritib beriladi. Ta’lim sohasida qabul qilingan normativ-huquqiy hujjatlar asosida uzluksiz ta’lim tizimini rivojlantirish, ta’lim sifatini oshirish, innovatsion va kompetensiyaviy yondashuvlarni  joriy  etish  masalalari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  pedagog  kadrlar tayyorlash  va  ularning  kasbiy  kompetensiyalarini  rivojlantirish  zamonaviy  ta’lim tizimini shakllantirishning muhim omili sifatida asoslab beriladi. Tezisda Prezident qarorlari  ta’lim  islohotlarining  ilmiy-pedagogik  poydevorini  mustahkamlab,  ta’lim tizimining xalqaro standartlarga mos rivojlanishiga xizmat qilayotgani xulosalanadi.