O‘QUVCHILARNI INTELLEKTUAL RIVOJLANTIRISHDA PEDAGOGIK ARTISTIZMDAN FOYDALANISH TEXNOLOGIYALARI - Toyirova Nodira Fahriddin qizi,; Elov Ziyodullo Sattorovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Pedagogik faoliyat  – bu o‘qituvchidan nafaqat bilim,  malaka va ko‘nikmalar, balki katta darajadagi ijodkorlik va intellektual yondashuvni ham talab qiladigan  murakkab  jarayondir.  Bugungi  kunda  o‘quvchilarning  intellektual salohiyatini  yuqori  darajada  rivojlantirish,  ularning  mustaqil  fikrlashini,  ijodiy qobiliyatini  kengaytirish,  shaxsiy  yutuqlarga  erishishda  faolligini  oshirish o‘qituvchining o‘z professional kasbiga qanday yondashishi, pedagogik mahorat va innovatsion texnologiyalarni qay darajada to‘g‘ri va samarali qo‘llay olishiga bevosita bog‘liq.  Shu  jihatdan,  ilg‘or  ta’lim  jarayonida  pedagogik  artistizmdan  foydalanish orqali  o‘quvchilarning  fikrlash  imkoniyatlarini  yanada  kengaytirish, ularda  ijtimoiy faollikni  kuchaytirish  hamda  intellektual  taraqqiyotning  yangi  bosqichlariga  olib chiqish mumkin.