YOSHLAR ORASIDA GIYOHVANDLIK VA PSIXOTROP MODDALARNING TARQALISHINING OLDINI OLISH MASALALARI - Shukurov Shermuxammad (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  globallashuv  jarayonlari  sharoitida  psixotrop  moddalarning yoshlar  orasida  keng  tarqalishi,  uning  ijtimoiy,  huquqiy  va  maʼnaviy  oqibatlari atroflicha yoritildi. Jahon va Oʻzbekiston miqyosidagi statistik maʼlumotlar asosida giyohvandlik  va  psixotrop  moddalarning  yoshlar  hayotiga  salbiy  taʼsiri  koʻrsatib oʻtildi. Ayniqsa, Internet tarmoqlari orqali psixotrop moddalar savdosining avj olishi, sintetik narkotiklar va kuchli taʼsir etuvchi dori vositalarining ommalashib borayotgani muammoni yanada jiddiylashtirayotgani taʼkidlangan.