ONA TILI DARSLARIDA O‘YIN TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI. MAQOLANI ANNOTATSIYASINI VA KALIT SOʻZLARNI YOZISHDAN BOSHLA - Haqiqatbekova Dilshodaxon Shuxratjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu  maqolada  ona  tili  darslarida  o‘yin  texnologiyalaridan  foydalanishning didaktik  va  tarbiyaviy  imkoniyatlari  yoritilgan.  Zamonaviy  ta’lim  jarayonida  o‘yin texnologiyalari  o‘quvchilarning  bilish  faolligini  oshirish,  mustaqil  fikrlash,  nutqiy kompetensiyalarini  rivojlantirish  hamda  ta’lim  jarayoniga  ijobiy  motivatsiya uyg‘otishda  muhim  vosita  sifatida  namoyon  bo‘lmoqda.  Maqolada  o‘yin texnologiyalarining mohiyati, ularning turlari va ona tili darslariga integratsiyalashuvi tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  o‘yin  elementlaridan  foydalanish  orqali  o‘quvchilarda leksik,  grammatik  va  imloviy  ko‘nikmalarni  shakllantirish  imkoniyatlari  asoslab berilgan.  Tadqiqot  natijalari  o‘yin  texnologiyalarining  ta’lim  samaradorligini oshirishdagi ahamiyatini tasdiqlaydi va amaliy tavsiyalar bilan boyitilgan.