YANGI O'ZBEKISTONNI RIVOJLANTIRISHDA O'ZBEK MILLIY MA'NAVIYATINING AHAMIYATI - Mashrabov Mansurxon Shuxrat o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqolada  Yangi  O‘zbekistonni  barpo  etish  jarayonida  o‘zbek  milliy ma’naviyatining tutgan o‘rni va ahamiyati ijtimoiy-falsafiy hamda ma’naviy-ma’rifiy jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  milliy  ma’naviyatning  jamiyat  taraqqiyoti, fuqarolik ongini shakllantirish, yosh avlodni vatanparvarlik ruhida tarbiyalash hamda barqaror  rivojlanishga  erishishdagi  roli  yoritilgan.  Maqolada  o‘zbek  xalqining  boy tarixiy merosi, an’analari, qadriyatlari va ma’naviy tamoyillari Yangi O‘zbekistonning demokratik  va  huquqiy  davlat  sifatida  rivojlanishida  muhim  omil  ekanligi  asoslab beriladi.  Shuningdek,  globallashuv  sharoitida  milliy  ma’naviyatni  asrash  va rivojlantirish  masalalari  ham  ko‘rib  chiqiladi. Tadqiqot  natijalari  milliy  ma’naviyat jamiyatning ijtimoiy barqarorligi va taraqqiyotini ta’minlovchi asosiy omillardan biri ekanligini  ko‘rsatadi.  Ushbu  maqola  ijtimoiy-gumanitar  fanlar  tadqiqotchilari, pedagoglar hamda keng ilmiy jamoatchilik uchun ahamiyatlidir.