TA’LIM MUASSASALARIDA UCHRAYDIGAN KIBERXAVFLAR - Kariyeva Xilola Alisher qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya       Ushbu  maqolada  ta’lim  muassasalarida  uchraydigan  kiberxavflar  va  ularning ta’lim  jarayoniga  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Kiberxavflarning  asosiy  turlari,  xususan, ma’lumotlarning  o‘g‘irlanishi,  zararli  dasturlar,  phishing  va  kiberhujumlar  kabi hodisalar  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  muassasalarda  kiberxavfsizlikni ta’minlashning samarali usullari va zamonaviy texnologiyalardan foydalanish yo‘llari muhokama  qilinadi.  Maqola  ta’lim  jarayonidagi  raqamli  xavfsizlikni  oshirish  va xavfsizlik madaniyatini shakllantirishga qaratilgan tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.