YAPONIYA TA‘LIM TIZIMI - Mamayoqubova Hilola; Ulug‘ov Abdulhamid (TADQIQOTLAR, 2026)
Annoatsiya: Ushbu maqolada Yaponiya ta’lim tizimining shakllanishi, tuzilishi va asosiy xususiyatlari har tomonlama tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida Yaponiya ta’lim tizimining maktabgacha ta’limdan tortib oliy ta’limgacha bo‘lgan bosqichlari, ularning mazmuni va jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni yoritib beriladi. Shuningdek, ta’lim jarayonida  axloqiy  tarbiya,  intizom,  jamoaviylik  va  mas’uliyat  tamoyillarining ahamiyati chuqur tahlil qilinadi. Maqolada Yaponiya ta’lim tizimining afzalliklari va mavjud  muammolari  tahliliy  yondashuv  asosida  ko‘rib  chiqilib,  uning  boshqa mamlakatlar  ta’lim  tizimlari  uchun  o‘rganish  mumkin  bo‘lgan  jihatlari  asoslab beriladi.