MINTAQADA IQTISODIY O‘SISHNI RAG‘BATLANTIRISH YO‘NALISHLARI VA USULLARI: NAZARIYA VA AMALIYOT - Zaripov Abbos Bekmurod o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  ilmiy  maqolada  mintaqaviy  iqtisodiy  o‘sishni  rag‘batlantirishning nazariy-uslubiy  asoslari  va  amaliy  mexanizmlari  kompleks tahlil  qilinadi. Iqtisodiy o‘sish tushunchasining mintaqaviy xususiyatlari, unga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar  hamda  hududiy  rivojlanishdagi  nomutanosiblik  muammolari  yoritilgan. Shuningdek, mintaqalarda iqtisodiy faollikni oshirishda davlatning tartibga soluvchi roli, investitsiya va innovatsiya siyosati, infratuzilma rivoji hamda kichik biznes va xususiy  tadbirkorlikni  qo‘llab-quvvatlash  usullarining  samaradorligi  ilmiy  asosda baholanadi.  Tadqiqot  natijalari  mintaqaviy  iqtisodiy  siyosatni  takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.