SOMOTOFORM BUZILISHLARINING KLINIK KOʻRINISHI - Amangeldiev Alpamis Baxtiyarovich; Soataliyeva Nozima Ahrorjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Somatoform buzilishlar psixiatriya va psixologiya sohasida keng tarqalgan ruhiy kasalliklar turini tashkil qiladi. Bu buzilishlar bemorlarning turli jismoniy simptomlar his qilishlariga olib keladi, lekin organik patologiya aniqlanmaydi. Ushbu maqolada somatoform  buzilishlarning  klinik  ko‘rinishlari,  simptomlarning  spektri,  tashxis qo‘yishdagi  qiyinchiliklar,  bemorlarning  psixologik  va  jismoniy  holatiga  ta’siri, shuningdek,  ularni  boshqarish  va  davolash  usullari  tahlil  qilinadi.  Maqola  so‘nggi klinik kuzatuvlar, ilmiy tadqiqotlar va xalqaro standartlarga tayangan holda yozilgan bo‘lib,  psixoterapiya  va  farmakologik  yondashuvlarning  samaradorligi  keng muhokama qilinadi.