LINGUISTIC CHARACTERISTICS OF NARRATIVES THAT ILLUSTRATE THE AUTHENTIC EXPERIENCES OF INTERNATIONAL TRAVELERS - Yavkochev Nurbek (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu  maqola  sayohat  hikoyalarida  mavjud  bo'lgan  muhim  til xususiyatlarini  ko'rib  chiqadi,  ular  qanday  tuzilganligi,  ishlatilgan  zamonlar, baholovchi til, suhbat belgilari, modallik, metaforalar va madaniyatlararo muloqotga e'tibor qaratadi.  Nutqni sifatli tahlil qilish usulidan foydalangan holda, ushbu tadqiqot sayohatchilar  o'zlarining  tajribalarini  qanday  aytib  berishlarini  va  til  qanday  qilib ma'no yaratish, haqiqiylikni yaratish va turli madaniyatlarni ifodalash uchun vosita bo'lib  xizmat  qilishini  ko'rib  chiqadi.    Natijalar  shuni  ko'rsatadiki,  haqiqiy  sayohat hikoyalari  shaxsiy  qarashlar,  jonli  hissiy  tafsilotlar,  vaqt  o'zgarishi  va  madaniy ahamiyatga ega ifodalarni o'z ichiga oladi.  Ushbu maqola til haqiqiy sayohat tajribasini shakllantirishda qanday rol o'ynashini ta'kidlab, hikoya tilshunosligi va amaliy nutq tadqiqotlari sohalariga qo'shiladi.