BOLALARDA EKOLOGIK MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHDA MINI-LOYIHALAR ROLI - Kodirova Moxidil Muradjonovna; Mamadalieva Gavhar Asiljanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA (O‘zbek tilida) Maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  ekologik  madaniyatni shakllantirishda mini-loyihalarning pedagogik roli yoritilgan. Mini-loyihalar bolalarda tabiatni  sevish,  atrof-muhitga  ehtiyotkorlik,  ijtimoiy  mas’uliyat  va  ijodiy  fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishga yordam beradi. Maqolada mini-loyihalarni tashkil etish metodikasi, bolalar faoliyatidagi qiziqish va o‘rganish motivatsiyasini oshirish usullari tahlil qilingan.