O'ZBEKISTON BOZOR IQTISODIYOTIGA O'TISH YO'LI - Xudoyberdiyev Ozodbek, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  O‘zbekistonning  bozor  iqtisodiyotiga  o‘tish  yo‘li  mamlakat iqtisodiy,  siyosiy  va  ijtimoiy  hayotida  tub  burilish  bo‘lgan  muhim  jarayonlardan biridir. Mustaqillik e’lon qilinganidan so‘ng, O‘zbekiston o‘z taraqqiyot yo‘lini tanladi va bozor iqtisodiyotiga bosqichma-bosqich o‘tishni asosiy vazifa sifatida belgilab oldi. Milliy  mustaqillik,  iqtisodiy  mustaqillik  bilan  chambarchas  bog‘liq  bo‘lib,  xalq farovonligini, taraqqiyot va barqarorlikni ta’minlash uchun iqtisodiyotda isloh qilish ishlari boshlanib, keng ko‘lamli o‘zgarishlar yuz berdi. O‘zbekiston iqtisodiyoti asosan rejalashtirilgan  iqtisodiyot  asosida  faoliyat  yuritgan,  turli  sohalarda  markaziy boshqaruv va qat’iy tartibda ishlash tizimi kuchli bo‘lgan edi. Holbuki, bu tuzum bozor talablariga  mos  ravishda  rivojlanish,  samarali  raqobat  va  tashabbuskorlik  muhitini yaratishda o‘zini oqlamadi.