NURLANISH ENERGIYASINING DOZALARI VA ULARNING TO‘QIMA SEZUVCHANLIGIGA TA’SIRI - Qosimova Gulnoza Soyibjonovna; Mo‘minjonova Parinoz Sherzod qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Mavzuning  dolzarbligi.  Ayollar  orasida  xavfli  o‘sma  kasallikari  keng tarqalmoqda. Ushbu kasalliklarni davolashda nur terapiyasi muhim o‘rin tutadi. Biroq, nurlanish  dozasi  va  to‘qima  sezuvchanligi  o‘rtasidagi  muvozanatni  saqlash  muhim ahamiyatga  ega,  chunki  noto‘g‘ri  dozalar  sog‘lom  to‘qimalarga  zarar  yetkazishi mumkin.  Shuning  uchun  nurlanish  energiyasining  dozalari  va  ularning  to‘qima sezuvchanligiga ta’sirini o‘rganish bugungi kunda juda dolzarbdir.