O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI OLIY TA'LIM TIZIMINI 2030-YILGACHA RIVOJLANTIRISH KONSEPSIYASI - Saidxadjayeva Sayyora Ravshanovna; Yuldasheva Sevara Ravshanova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasi  oliy  ta’lim  tizimini 2030-yilgacha  rivojlantirish  konsepsiyasining  mazmuni,  maqsad  va  vazifalari  har tomonlama  tahlil  qilingan.  Jumladan,  oliy  ta’lim  mazmunini  modernizatsiya  qilish, professor-o‘qituvchilar va ilmiy kadrlar salohiyatini oshirish, moddiy-texnik bazani mustahkamlash,  raqamli  ta’limni  rivojlantirish  hamda  xalqaro  hamkorlikni kengaytirish  masalalari  yoritib  berilgan.  Maqolada  konsepsiyaning  raqobatbardosh, innovatsion  fikrlaydigan  va  mehnat  bozori  talablariga  mos  mutaxassislar tayyorlashdagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan asoslangan.