O’ZBEK XALQ QARG’ISHLARNING XUSUSIYATLARI - Toshtemirova Ma’rifatoy G’ayratbek qizi; Xudayberdiyev Akramjon Akbarovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur   tezisda o’zbek  xalq og’zaki ijodida,    uchraydigon  qarg’ishlarni  mazmun-mohiyati va xususiyatlari tahlil qilinadi.  Qarg’ishlarning   xalq tafakkuri      axloqiy-me’yoriy    qarashlari      hamda      milliyligi      bilan      bog’liqligi    yoritiladi.