BUXORO VOHASIDA DINIY MAROSIMLARNING IJTIMOIY-MADANIY HAYOTDAGI O‘RNI VA TRANSFORMATSIYASI) - Rajabova Munisa Shirin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda  o‘zbek xalqi turmush tarzida diniy marosimlarning shakllanishi, rivoji va ijtimoiy hayot bilan uyg‘unlashuvi Buxoro vohasi misolida ilmiy jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  jarayonida  diniy  marosimlarning  tarixiy  ildizlari, ularning  mahalliy  urf-odatlar  bilan  sintezi  hamda  zamonaviy  jamiyat  sharoitidagi funksional ahamiyati ochib beriladi. Shuningdek, diniy marosimlarning milliy o‘zlikni anglash, ma’naviy qadriyatlarni saqlash va ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashdagi o‘rni asoslab beriladi.