FARMATSEVTIK DORI SHAKLLARI TERMINLARNING KELIB CHIQISHI - Safarboyeva Yodgora Erkin qizi,; Turdiyev Shuhrat Berdiyevich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  ilmiy  maqolada  farmatsevtik  dori  shakllarining  kelib chiqishi, asosiy farmatsevtik terminlar yunon hamda lotin tillaridan oʻzlashganligi , dorilarning shakllari , zamonaviy farmakologiyada lotin tilining oʻrni haqida maʼlumot berib oʻtiladi.