BOLALARDA DIQQAT YETISHMOCHILIK SINDIROM (DYS) - Muhammadjonova Bahoroy Otabek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bolalarda diqqat yetishmovchiligi sindromi (DYS) yoki diqqat yetishmovchiligi va giperaktivlik buzilishi (DYGB) haqida so‘z yuritiladi.  Ushbu  sindrom  hozirgi  kunda  pediatriya  va  bolalar  psixonevrologiyasi sohasidagi  eng  dolzarb  muammolardan  biridir.  Ushbu  maqolada  diqqat yetishmovchiligining  sabablari,  klinik  belgilari,  tashxis  qo‘yish  usullari  hamda davolash  yo‘llari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  bu  holatning  bolalarning  o‘qish faoliyatiga,  ijtimoiy  moslashuviga  va  psixologik  rivojlanishiga  ta’siri  yoritiladi. Tadqiqot davomida zamonaviy diagnostik mezonlar, psixologik testlar va pedagogik kuzatuv natijalari o‘rganilgan. Shifokorlar ushbu diqqat yetishmovchiligi sindromining erta aniqlanishi, ota-ona va pedagoglarning hamkorligi hamda individual yondashuv zarurligini ta’kidlaydilar.