YUNISEF VA XALQARO TASHKILOTLARNING TA’LIM SOHASINI RIVOJLANTIRISHDAGI FAOLIYATI - Abdug’aniyeva Ma’rifat; Rasulova Zamira; Boboyeva Iroda (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada YUNISEF, YuNESKO, Jahon banki, BMT Taraqqiyoti dasturi (UNDP) kabi yetakchi xalqaro tashkilotlarning jahon miqyosida ta’lim tizimini rivojlantirish, sifatini oshirish va ta’limga teng imkoniyatlar yaratish borasidagi  faoliyati  tahlil  qilinadi.  Xususan,  ularning  rivojlanayotgan  davlatlarda maktab  ta’limini  qo’llab-quvvatlash,  raqamli  ta’limni  joriy  etish,  qizlar  ta’limini rivojlantirish  hamda  ijtimoiy  himoyaga  muhtoj  bolalarning  ta’limga  bo’lgan huquqlarini  ta’minlashdagi  roli  yoritiladi.  Shuningdek,  xalqaro  ta’lim  dasturlari, grantlar, o’qituvchilar malakasini oshirish va infratuzilmani yaxshilashga qaratilgan loyihalar  misolida  bu  tashkilotlarning  global  ta’lim  siyosatiga  qo’shayotgan  hissasi ilmiy asosda ko’rib chiqiladi.