SHAXSNING RIVOJLANISHI, TARBIYASI VA IJTIMOIYLASHUVI. SHAXS SHAKLLANISHIDA JAMOANING O‘RNI - Axrorova Nodira Muxiddinovna qizi; Aripjonova Zaxro Abdubositovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola shaxsning rivojlanishi, tarbiyasi va ijtimoiylashuvi jarayonlarini  chuqur  tahlil  qiladi  hamda  jamoaning  shaxs  shakllanishidagi  rolini yoritadi. Maqolada shaxsning psixologik, ijtimoiy va axloqiy rivojlanishi, tarbiyaviy jarayonlar,  jamiyat  va  guruhlarning  ta’siri,  shuningdek,  ijtimoiylashuvning mexanizmlari  va  usullari  batafsil  bayon  etilgan.  Shuningdek,  maqolada  zamonaviy pedagogik yondashuvlar va shaxsni rivojlantirishdagi jamoaning ahamiyati misollar bilan ko‘rsatib berilgan.